Als er iets is waar niemand van houdt, dan is het wel van duimendraaien in de file. De tijd kruipt voorbij en de kans op ongelukken is groter. Een autoverzekering is dan dus helemaal onmisbaar. Wil je het fileleed iets verzachten? Volg dan deze 5 tips.

Stop met duimendraaien in de file – 5 tips

1. Vertrek eerder of juist later

Rijd je in de spits dan is de kans ontzettend groot dat je in de file staat. Ga daarom als het even kan niet de weg op van 06:30 tot 09:30 en van 15:30 tot 19:00. Werk (eerst) thuis, gebruik het openbaar vervoer of pas je werktijden aan op de spits.

2. Rijd op dezelfde strook

Veel mensen wisselen in de file steeds van rijstrook. Ze denken dat ze dan nét iets eerder op hun bestemming zijn. In werkelijkheid levert al dit gewissel je bijna geen tijdwinst op. Het is zelfs irritant voor andere weggebruikers en kan je een onrustig gevoel geven. Zit dus liever je tijd uit op dezelfde strook.

3. Voeg niet te langzaam in

Wist je dat de meeste files veroorzaakt worden door ons rijgedrag? Drukte is dus niet de boosdoener, maar wij zelf. Veel files zijn te voorkomen door op snelheid in te voegen. Dat betekent dat je eerst snelheid maakt en dat je pas invoegt op het moment dat je even hard rijdt als het verkeer op de rijstrook waar je naar toe wilt.

4. Zoek een alternatieve route

Kiezen tussen uren in de file staan of een alternatieve snelle route, is niet moeilijk. Het is altijd fijn om een plan B, C of zelfs D achter de hand te hebben. Er zijn handige apps die je helpen een slimme route te kiezen, zoals ‘Waze’ en ‘HERE’.

5. Maak het je zelf gemakkelijk

Als je de auto veel gebruikt, zijn files helaas onoverkomelijk. Je kunt hier flink van balen of ervoor kiezen om deze tijd goed te gebruiken. Luister bijvoorbeeld een interessante podcast, leer een nieuwe taal of doe een mindfulness-oefening. Blijf natuurlijk wel goed op de weg letten.

Ook belangrijk: een autoverzekering

Een botsing, een vervelend paaltje of een steentje op je ruit – iedereen heeft wel eens schade. Gelukkig kun je je auto goed verzekeren. Ben je op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Kijk dan eens bij InShared. De verzekeringen zijn betrouwbaar en voordelig. Ook fijn: je sluit een verzekering binnen een paar minuten online af. Bereken hier alvast wat je per maand aan premie kwijt bent.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *