Na het vele brainstormen is het zover: je hebt je eigen merknaam bedacht. Wie droomt daar stiekem niet van? Meestal een veel gekoesterde wens, een stap waar je terecht, trots op mag zijn. Allemaal heel glamourous natuurlijk als we social media mogen geloven, een eigen merknaam waarin je product of diensten in de markt positioneert. Maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken, wanneer je een merknaam wenst te realiseren?  

Merkregistratie 

Om met zekerheid je eigen merk blijvend te kunnen gebruiken en passend te kunnen optreden als er gebruik gemaakt wordt van je merkrechten, is het van belang dat je eigen merk officieel geregistreerd wordt. Na deze merkregistratie, wordt het merk dan ook écht de jouwe. 

Maar voordat het zover komt, kan je zelf al het enige vooronderzoek doen en op het internet checken of je merk al in gebruik is. Wel is het belangrijk om te weten, dat niet alle merken via zoekmachines te vinden zijn. Daarom kan Merkenbureau Bouma onderzoeken of het gewenste merk al in het merkregister staat. Tevens kan dit gratis worden gecheckt. Er wordt geluisterd naar je wensen en tevens geadviseerd om je van het beste advies en benodigde onderzoek te voorzien. Het is sowieso noodzakelijk dit te laten checken door het merkenbureau; er zijn namelijk miljoenen merken geregistreerd. Het zou vervelend zijn om in een conflict verzeild te raken met andere bestaande geregistreerd merken.  Uiteraard is het altijd beter dit te voorkomen. Je eigen merk kan worden beschermd in verschillende gebieden: in Nederland, in de Benelux, binnen Europa en zelfs internationaal! Of registratie daadwerkelijk zinvol is binnen deze gebieden, wordt ook onderzocht door het merkenbureau. 

Beschermen van je merknaam

Wanneer we denken aan een specifieke merknaam, worden er meestal veel associaties gelegd met de desbetreffende merknaam. Zo kan het voorkomen dat er aan een merknaam negatieve associaties worden gekoppeld, wanneer de merknaam wordt gebruikt door derden. Dit is niet wenselijk; dit kan schade toebrengen aan de merknaam. Hierom een extra reden om aan merkregistratie te doen. Dit betekent, volgens de wetgeving, dat je het alleenrecht hebt. 

De merknaam registreren bevat nog meer voordelen: het bespaart een hoop geld, denk aan alle kosten die je maakt bij een procedure, wanneer het merknaam niet geregistreerd is. Ook biedt merkregistratie beschermingsmogelijkheden, met een merknaam registratie bouw je veilig aan de waarde van je merk. Kortom: de merknaam is veiliggesteld waardoor je met een gerust hart kan zijn! 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *