Christian Ulmen: Een baan bij MTV verhinderde het studeren van theologie. Er is hier nieuws over Panorama.

Christian Ulmen begon ooit als MTV-presentator, zijn rol als “Mr. Lehmann” maakte de weg vrij voor zijn acteercarrière. In de comedyserie “Jerks” leeft hij zijn passie uit voor momenten van vreemde schaamte. De commissaris van de “crime scene” wordt dinsdag 45 jaar. Muziektelevisie behoort tot de jaren 90 zoals de Love Parade, wijde broeken en techno-geluiden. MTV en VIVA brachten elektronisch geluid, maar dat deden Nirvana en Radiohead ook in huiskamers en werden de springplank naar een aantal geweldige carrières. Jonge, extraverte en creatieve mensen kregen een kans voor de camera die ze bij andere omroepen waarschijnlijk niet zouden hebben gekregen. Meer dan 20 jaar later is het behoorlijk indrukwekkend om te zien welke carrières de voormalige VJ’s hebben gemaakt. Denk maar aan Stefan Raab, Heike Makatsch en Jessica Schwarz. Of Christian Ulmen, wiens carrière een vlucht nam bij MTV Europe.

Ulmen wordt dinsdag 45 jaar en zijn talent voor showbusiness was al vroeg duidelijk. Hij presenteerde kinderprogramma’s voor RTL en radiostations in zijn geboorteplaats Hamburg. Het enthousiasme voor de school was niet zo groot, vandaar het eindexamencijfer van de 3.6. Ulmen was ook niet echt enthousiast over de protestantse theologie, maar hij schreef zich er toch voor aan de universiteit. Maar hij hoefde geen theologie te gaan studeren, want een talentscout stuurde de 20-jarige in 1996 naar MTV in Londen. Een echte droombaan, de start van Ulmen’s tv-carrière. “Toen ik nog in Hamburg woonde, was MTV aan het werk tijdens huiswerk en op feestjes. Toen een videoclippremière van Pearl Jam op MTV werd aangekondigd, sloegen we de school over en keken ernaar”, aldus Ulmen van “Die Zeit”: “De televisie was een altaar. We zaten ervoor en aanbaden de bands en presentatoren. Plots moest ik er zelf deel van uitmaken! Plots stond ik in de make-up kamer naast al die gezichten die ik al zo goed kende. ”

De Duitse MTV-ster baarde natuurlijk ook thuis opzien. Hij werd steeds vaker op straat benaderd. Maar de particuliere Christian Ulmen was heel anders dan de MTV-presentator die aan het kloppen was. Ulmen vond het stressvol dat mensen op straat hem aanzagen voor dit fictieve personage. “Mijn redding was de regisseur Leander Haußmann. Toen hij me in 2002 de hoofdrol aanbood in ‘Herr Lehmann’, voelde ik: dit is precies wat ik al die tijd heb gedaan – een rol spelen. dat mensen niet meer naar me toe kwamen en dachten dat ik hun beste vriend was. Met een acteur, weet je: hij speelt gewoon “, zei Ulmen. Tegelijkertijd was de verfilming van de roman van Sven Regener het startsein voor de tweede carrière van Christian Ulmen. Zonder een acteeropleiding te hebben gevolgd, belichaamde hij de hoofdrol van titelheld de heer Lehmann zo overtuigend dat hij door de critici werd geprezen en de Beierse filmprijs ontving.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *