Claudia Schiffer: benaderd en ontdekt in de nachtclub. Er is hier nieuws over sterren.

Ze was het Duitse supermodel van de jaren 90 en 2000: Claudia Schiffer. “La Schiffer” werd op 25 augustus 50 jaar. Een terugblik op haar leven, dat in eerste instantie niet leek te leiden naar de wereld van topmodellen. Ongelofelijk maar waar: op 25 augustus 2020 wordt het ex-model, dat oorspronkelijk advocaat wilde worden, ontdekt in nachtclub “Checkers” in Düsseldorf en nu een succesvolle influencer is, en viert zijn 50ste verjaardag. Ter gelegenheid van het jubileum kijken we terug op de unieke carrière van Claudia Schiffer. Het voormalige supermodel groeide op met drie jongere broers en zussen als de dochter van de in 2007 overleden advocaat Heinrich Schiffer en zijn vrouw Gudrun in Rheinberg aan de Nederrijn. Claudia Schiffer was al in haar jeugd een verlegen kind en een introverte persoon, daarom was er ooit – afgezien van de eindeloze benen en het kenmerkende gezicht – weinig aanwijzing voor een carrière als topmodel. Klasgenoten noemden haar “eend” omdat ze een waggelende gang had en licht kloppende knieën.

Op zich was het Scherers bedoeling om rechten te gaan studeren om in de voetsporen van zijn vader te treden. Hij was waarschijnlijk niet erg onder de indruk toen de dochter hem vertelde dat ze was benaderd door de baas van een Parijse modellenbureau in de Düsseldorfse nachtclub “Chequers”. Michael Levaton, de baas van het bureau, was door Duitsland gereisd om als scout te werken om aantrekkelijke wezens te vinden. Aanvankelijk geloofde Schiffer de beschrijvingen van de man die bier aan de bar nipte niet, maar dacht hij dat hij ze gewoon wilde aanspreken. Alleen zijn visitekaartje en het aanbod om de volgende dag naar de vestiging in Düsseldorf van zijn bureau te komen, namen de twijfel weg. En Schiffer kwam. “Ik heb haar van dichtbij bekeken, dat maakte haar ongelooflijk nerveus. Hoge jukbeenderen, een pruillip, lang, steil haar dat ze net als vandaag open droeg”, zei Levaton ooit over deze ontmoeting die de schipper en haar moeder waren tegengekomen was “ster”.

De lange blondine was 17 toen ze werd ontdekt voor de catwalk. En lange tijd merkte ze dat het allemaal een enkel misverstand was. “In eerste instantie dacht ik altijd dat ze op een gegeven moment zouden merken dat ik er toch niet zo goed uitzag, en dan zouden ze me naar huis sturen”, zei ze in 2010 in een interview met de “FAZ”. Pas toen hun gezichten de reclameborden in Parijs sierden, lieten ze langzamerhand hun twijfels varen en voelden ze een gevoel van veiligheid. De onwil om zichzelf op de markt te brengen en het gebrek aan ruimdenkendheid bleven hun metgezellen nog langer. Kort nadat ze haar middelbare school had afgerond, maakte ze haar debuut op de catwalk voor “Chanel” onder de hoede van Karl Lagerfeld. Als de muze van de legendarische modegoeroe ontwikkelde ze zich al snel tot het best betaalde en meest gefotografeerde model ter wereld.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *